Besplatna osiguranja za skuplje automobile
27. mar 2013. | Bizarnosti | Autor: V. Raković | Pogledano: 1374 puta
Kako bi se izašlo u susret onima koji su već pozamašnu sumu novca dali za kupovinu automobila, a i stimulisala kupovina skupocjenih auta, osiguravajuće kuće u BiH odlučile su da za ova auta ponude besplatna osiguranja.

Osiguranje vozila nedavno je poskupilo, ali novom uredbom poskupljenje će se odnositi samo na vozila jeftinija od 10 hiljada KM, za one od 10-30 hiljada će ostati na starom nivou, dok će za auta skuplja od 30 hiljada KM osiguranje biti besplatno, rečeno je iz Udruženja osiguravajućih kuća BiH.

Balkan Tajms saznaje da se za ovu kategoriju neće naplaćivati ni ostale dažbine tipa putarina, vodoprivreda, ams itd. Takođe i pošta se odrekla svojih 2 do 5 KM takse.

Sve osiguravajuće kuće su podržale ovu uredbu, jer smatraju da je zaista opterećenje plaćati osiguranje za automobile koji se plate po 50 ili 100 hiljada maraka, još kada su u pitanju, a obično jesu, ekstremno jaki motori.

"Obradovala me ova vijest, planiram kupiti novi automobil najvjerovatnije "Audia A8″, dok ga samo kupim treba mi stotinjak hiljada maraka, a onda registracija po hiljadu i nešto svake godine, pa ne radi moj otac u Njemačkoj", rekao je sin jednog banjalučkog biznismena.

Takođe i vlasnici jeftinih auta smatraju prihvatljivim da se za skupa auta ne naplaćuje osiguranje, jer njima je potrebno mnogo više novca za održavanje i točenje goriva.

"Kod mene je jeftino auto, manja kubikaža, dijelovi su jeftini, pa meni nije ni problem platiti registraciju i sada kada je poskupila, jednom je u godini", kaže za Balkan Tajms vlasnik dobro očuvanog "Opel kadeta" iz Gradiške.

(Balkan Tajms)
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register