Bonlook jedanaesterac - Šaćir Hodžić
4. apr 2013. | Lokal selebritiz | Autor: Stolaclook | Pogledano: 2200 puta
Jedanaesterac Stolaclooka ovaj put ugostio je jednog od ljudi koji je po mnogo čemu obilježio historiju sporta na obalama Bregave. Šaćir Hodžić, dugogodišnji profesor fizičkog vaspitanja u stolačkom SŠC, u svojoj karijeri nogometaša nosio je dres Iskre iz Stoca, Sarajeva, Borca iz Banjaluke, čapljinskog Borca i Famosa iz Hrasnice. Trener stolačke Iskre bio je punih 18 godina, a učestvovao je i u formiranju stolačkih košarkaških i rukometnih klubova, kao i atletskog kluba koji je radio kao sekcija mostarskog AK Velež. Inicijator je okupljanja stolačkih sportskih klubova u jedinstvenu sportsku organizaciju "Iskra" koja je ušla u sastav državnog SOFK-a (Savez organizacija za fizičku kulturu), a učestvovao je i u formiranju stolačkog SIZ-a (samoupravna interesna zajednica) za fizičku kulturu. Bio je i trener amaterske nogometne reprezentacije BiH (jug) te odgovorni supervizor švajcarskog kluba "Porentry" iz istoimenog grada. Karijera u inostranstvu ipak nije bila jača od ljubavi prema Stocu. 

Stolaclook: Najdraža stolačka mahala ili dio grada?
Podgradski stadion.

Stolaclook: Šta ste kao mali željeli postati?
Fudbaler i samo fudbaler.

Stolaclook: Šta biste uradili da ste ove hefte načelnik općine?
Sakupio bih stručne ljude iz oblasti kulture, sporta, privrede, zdravstva i školstva i oformio tim koji bi, vodeći računa o realnim mogućnostima i potencijalima, napravio plan oporavka i razvoja Stoca. Plan koji bi svim građanima Stoca garantovao bolju budućnost.

Stolaclook: Nije Stočanin ko...
...ne voli Stolac.

Stolaclook: Omiljena narodna ili rock'n'roll izreka?
Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi.

Stolaclook: Troje najvažnijih Stočana svih vremena su...
Esad Čimić, Izet Sefo i Đuro Vučina.

Stolaclook: Omiljeno jelo?
Pirjan u svim varijantama.

Stolaclook: Gdje biste, gluho bilo, najradije bili izbjeglica?
Budući da u Stocu ne mogu biti izbjeglica, onda bilo gdje pod uslovom da se u tom okruženju njeguje istinski sistem vrijednosti.

Stolaclook: Omiljena pjesma?
Đulzulejha.

Stolaclook: Da je sutra smak svijeta, šta biste danas uradili?
Okupio bih stare stolačke fudbalere, ove koji su još uvijek živi, da odigramo jednu na dva gola. Doduše možda bi mi draže bilo da sudim tu utakmicu, ha ha ha.

Stolaclook: Vaša poruka gradu i svijetu?
Sve je bolje od rata.

 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register