Čemu služi Ekonomski fakultet?
6. apr 2014. | Bizarnosti | Autor: Dušan B. | Pogledano: 1426 puta
I čemu služe studenti koje promoviše ova institucija? Predlažem da se ovaj fakultet preimenuje i Fakultet za knjigovodstvo i reviziju, jer je to nekako realnije ime od postojećeg i više odgovara stvarnosti. 

Država nam je kakva-takva, bolju nismo ni zaslužili, ali kakva god da je mora da preživi i da opstane. A ekonomija služi upravo tome. I zato se pitam čemu služi ustanova koja proizvodi kadrove iz oblasti ekonomije, kada nam je situacija u ekonomiji katastrofalna. Nigdje projekata o spašavanju ekonomije posustale države koja nikada nije ni postavljena na takve temelje da bi bila stabilna.

Za kakve projekte ekonomski znalci dobijaju pare i da li uopšte rade projekte koji su našoj državi od koristi? Izgleda da su od koristi jedino onima koji nam ubiru danak. Ako će nam se ekonomski kadar baviti samo knjigovodstvenim poslovima i revizijama onda dajte da tako nazovemo i taj fakultet. 

I ovi dosadni uličari što duvaju u pištaljke i naguravaju se pred kamere da bi scena protesta na TV izgledala što masovnija i dramatičnija, neka protestuju protiv konkretnih stvari, a ne protiv toga što je u zadnje vrijeme tmurno i oblačno. Neka protestuju protiv društvenog uređenja koje generiše ovaj debakl i ljudski i materijalni. Promjenom vozača izdrndanog Yuge 45 se neće postići bolji rezultat na trkačoj stazi gdje svi voze Poršee, Ferarije, Mek Larene i sl.

Dakle hajmo ekonomisti pokažite šta ste naučili na fakultetu pa nam pootvarajte fabrike da šta pravimo, od trange-frange nema koristi. Ili bar smislite neku finansijsku malverzaciju da oslabimo postojeći finansijski sistem, tako što ćemo nagomilati novac u našu kakvu-takvu državu. Izmislite neki virtuelni novac, neke papire bez pokrića, ne moramo baš sve prepisivati od stranaca, imamo i mi valjda dovoljno obrazovan i sposoban kadar ekonomista da smisle kakvu ujdurmu nama u korist.
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register