Ekolog godine - Benaid - Bendžo Đulepa
2. jun 2012. | Ekologija | Autor: Eko Tour tim | Pogledano: 2601 puta
U cilju podizanja ekološke svijesti građana, I pred samo početak realizacije projekta "Let's do it Stolac", Eko Tour je odlučio dodjeliti nagradu u kategoriji zaštite i očuvanja prirodne sredine i razvoja ekološke svijesti "Ekolog godine" za 2011.

Sam način nominiranja zaslužnih pojedinaca tekao je tako što ste mogli nominovati određenu osobu dajući komentar na FB grupi "Let’s Do It Stolac" uz opis njenog djelovanja u 2011. godini usmjerenog ka podizanju ekološke svijesti naših sugrađana.

U procesu izbora "Ekologa godine" mogao je učestvovati svaki član grupe Let's do it Stolac, lajkanjem ispod komentara u kojem je određena osoba nominovana za dodjelu EkoTour-ove nagrade.

Nakon nominacija i lajkanja, peteročlana komisija formirana od strane EkoTour-a Stolac i sponzora "Vele lab" u subotu 26.5.2012. u kancelariji Eko Tour-a su razmotrili pristigle nominacije, te ocijenili iste dodjelujući 50, 40, 30, 20 i 10 poena, nominovanim.

U tjesnoj konkurenciji, kako ističu iz Eko Tour-a, bolji od ostalih bio je Benaid - Bendžo Đulepa te je time priskrbio laskavu titulu '"Ekolog godine" za 2011., svakako vrijedno priznanje za čuvare našeg prirodnog okruženja koje je u mnogome narušeno nesavjesnim djelovanjem. 

U obrazloženju nagrade stoji: Benaid je neumorno i ustrajno, u stalnim nastojanjima da održi čistim naš okoliš, učestvovao u svim akcijama realizovanim u 2011. godini. Međutim, sve to njemu nije dovoljno, uvijek ga možete naći kako u slobodnom vremenu čisti rukavac u Adi ili Benat, naravno ako nije u Kreševcu na uređenju kupališta. Nikada mu nije teško pokupiti smeće iza 'savjesnih' kupača, nadajući se da će i njima usaditi tu naviku.

Benaidu je dodljeljena plaketa i novčana nagrada osigurana od strane sponzora.

EkoTour se nada da će svjetli primjer ovogodišnjeg pobjednika, kao i svih nominiranih, biti dodatan poticaj mladim naraštajima da čuvaju svoj okoliš i da opominju druge oko sebe da čine isto.

A već naredna prilika da to učinite jeste da se priključite akciji čišćenja našeg grada "Let's do it Stolac", koja će se realizirati 9.9.2012, a do tada se priključite mnogobrojnim timovima "Let's do it Stolac" kako bi akciju što bolje realizovali i u jednom danu očistili naš grad. Zato pridružite nam se, jer svi želimo čistije, zdravije i održivije okruženje!
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register