Film Zdravka Terkeša na festivalu u Zagrebu
9. apr 2014. | Vijesti | Autor: Stolaclook | Pogledano: 1856 puta
Kratki animirani film "Vengo", autora Zdravka Terkeša, rađen u produkciji stolačkog Plus Studija, ušao je u takmičarsku konkurenciju Dana hrvatskog filma u Zagrebu. Inače, na ovogodišnju, dvadeset i treću po redu, filmsku smotru Dani hrvatskog filma prijavljeno je 237 uradaka, a selekcijska komisija u sastavu Gordana Gadžić, Željko Luketić i Zvonimir Rumboldt u program je uvrstila 96 filmova koji će se natjecati u različitim kategorijama. Ovogodišnji Dani hrvatskog filma u Zagrebu održat će se od 22. do 27. travnja/aprila.

"Vengo" je kratki animirani film koji kroz četiri i pol minute svoga trajanja priča humorističnu i poučnu priču o postupcima i posljedicama postupaka jednog sasvim običnog čovjeka u jednom sasvim običnom danu koji krene krivo. Rađen je mješavinom tradicionalne animacijske tehnike, odnosno crteža na papiru i ''živih'' snimaka, koji su kasnije digitalno prerađeni u crtanu formu.

Naravno, prikazivanjem na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma "Vengo" ne završava svoj put do ljubitelja filmske umjetnosti, i uskoro ga možemo očekivati na drugim filmskim smotrama u regionu. Sigurni smo da ćemo vrlo skoro biti u prilici pisati o novim uspjesima prvog stolačkog animiranog filma.
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register