"Iskra" se bori za Drugu ligu
6. dec 2012. | Sport | Autor: Sloboda | Pogledano: 2017 puta
Ove godine počeće sa radom pionirska fudbalska škola stolačke "Iskre". Prošle godine fudbalerima "Iskre" izmakla je šampionska titula i to je jedan razlog više da u narednu takmičarsku sezonu uđu sa više žara i mnogo bolje pripremljeni. Sportski Stolac to s pravom od njih očekuje i spreman je da pruži punu navijačku i materijalnu pomoć.

U ljetnoj pauzi, između dva prvenstva, fudbaleri "Iskre" gotovo da i nisu imali odmora. Naime, oni su učestvovali na amaterskom prvenstvu države u Ljubljani gdje su ostvarili zapažen uspjeh osvajanjem drugog mjesta. Nakon toga uslijedila je mala pauza od sedam dana, da bi nakon nje zaigrali na tradicionalnom turniru u malom nogometu koji je organizovan u samom gradu. Na ovom turniru, u raznim ekipama, igrao je cio tim "Iskre".

"Prema planu priprema, prvi trening se odigrao 1. avgusta", kaže direktor kluba Aleksandar Kunić, i od tada će se trenirati svaki dan do početka prvenstva. Pored redovnih treninga, u planu je i odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Najvjerovatnije će se igrati s drugoligašima "Igmanom" i "Borcem", kao i sa nekim seoskim klubovima. U ovoj sezoni ide se na šampionsku titulu, pa će se pripreme morati temeljitije provesti. Fudbaleri su svjesni sredstava koja grad ulaže, savjesno se pripremaju i svi su čvrsto uvjereni da će se iduće takmičarske sezone takmičiti u Drugoj ligi.

Inače, cijeli tim djeluje kao jedna dobro uigrana cjelina. Međutim, ako bi trebalo nekoga izdvojiti, onda je to, bez sumnje, centarfor Ružić, koji je u prošloj sezoni postigao 44 gola. Osim njega, vrlo dobrim igrama u prošloj sezoni, istakli su se Vegar i Prndelj. Na dosadašnjim pripremama istakli su se Pehlić i Kurilić, te će se i na njih moći najozbiljnije računati. U ovoj sezoni šansu da zaigraju u prvom timu dobiće i igrači iz "Iskrinog" omladinskog pogona, koji na pripremama učestvuju sa prvim timom. To su Mirsad Hrle, Suad Prndelj i Taib Dizdarević.

Pored toga, u predsezoni vraćeni su iz "Igmana" i "Leotara" bivši igrači "Iskre" Pehlić i Turković. Veliki hendikep za ovaj tim biće odsustvo Komnenovića koji je u prošloj sezoni ozbiljno povrijedio nogu.

Klub raspolaže sa dovoljno stručnog i igračkog kadra i jedini problem im predstavljaju finansijska sredstva. S obzirom da postoje sasvim realni izgledi da se klub iduće godine takmiči u Drugoj ligi, trebalo bi što prije bezbijediti sredstva za nadogradnju postojećeg igrališta i nabavku neophodne opreme. Osim toga, ove godine je u planu i pokretanje pionirske i omladinske fudbalske škole, za što bi bilo potrebno obezbijediti oko tri miliona starih dinara. Ovi bi svakako bio jedan vrlo koristan potez kako za kvalitetniji razvoj sporta u gradu, tako i za društveni život omladine koji se sada odvija samo po kafanama.

 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register