Jedna gitara - jedno drvo
13. jun 2012. | Ekologija | Autor: Buka | Pogledano: 1844 puta
Firma Artist d.o.o. sa sjedištem u Banjaluci, pripremila je iznenadenje za sve koji su dio ekološki osvještenog svijeta koji brine o budućnosti našeg eko sistema. Za svaku prodanu gitaru u 2012. Artist će da posadi jedno drvo.

- Očuvanje i samodrživost eko sistema je tema broj jedan i kod nas i u svijetu. Borba da se zaustave ili bar ublaže negativne promjene u prirodi traje već decenijama i nasuprot velikim industrijskim zagađivačima stojimo mi obični ljudi koji želimo da činimo dobre stvari. Na sva pitanja ćemo odgovoriti akcijom - drvo je glavna sirovina za proizvodnju gitara i zbog toga ćemo za svaku prodanu gitaru posaditi jedno drvo. 

- Još nismo odabrali vrstu drveta ili mjesto gdje ćemo saditi, ali jedno je sigurno. Iza nas će ostati šuma ili bar šumarak. Na kraju, postoji nada da ćemo uspjeti da inspirišemo još sličnih poduhvata u Bosni i Hercegovini - kažu u Artistu.

Artist je Centar muzičkih instrumenata i profesionalne studijske opreme koji već 15 godina uspješno posluje sa muzičarima i profesionalcima u audio i muzičkom biznisu u Bosni i Hercegovini i šire u cijelom regionu Balkana.
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register