Kolektivno sunećenje u Sarajevu
18. apr 2014. | Bizarnosti | Autor: A. A. | Pogledano: 2356 puta
U subotu 19. aprila će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevu biti organizovan kolektivni sunet za 150 djece u organizaciji Centra za obrazovanje i kulturu Istanbul i agencije "Eskisehir glavni grad kulture turskog svijeta 2013", javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru programa, djeca obučena u garderobu za sunet, prvo će se provozati kočijama na Vrelu Bosne, nakon čega će otići u Bosanski kulturni centar (BKC), gdje će biti održan program. Ovom važnom događaju prisustvovat će i ministar obrazovanja Republike Turske prof. dr. Nabi Avci i guverner Eskisehira Gungor Azim Tuna.

Djeca će imati priliku slušati pjesme u izvedbi bosanskohercegovačkog hora Fatih Sultan Mehmed Han, kao i gledati lutkarske predstave u BKC-u.

Nešto kasnije u Narodnom pozorištu u Sarajevu bit će prikazan i derviški ples u izvedbi grupe "Bursa sema" i u pratnji poezije Yunus Emrea.

(klix.ba)

shintoresque
shintoresque Taman mislim ne može me ništa više iznenaditi i onda me ovako lijepo oduševe. Ma presretan sam, jer kada sam se ja sunetio bio sam bez garderobe. Raduje me ovaj napredak i obagaćivanje ove naše vjere sa novim i inovativnim vrijednostima i idejama. V...See More
19.04.2014 at 21:51
musaka
musaka Da ne ispadne da je sunet samo naziv za obrezivanje muskaraca kod muslimana, a veliki broj bosnjaka muslimana jos jedino to prihvata kao svoju obavezu u islamu, naravno osim slavljenja bajrama, evo par informacija http://bs.m.wikipedia.org/wiki/Sun...See More
20.04.2014 at 14:13
Post a comment
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register