Najbolji svjetski iluzionisti dolaze u Stolac
10. dec 2013. | Humor i satira | Autor: B. Savić | Pogledano: 1574 puta
Članovi najpoznatije magijske grupe na svijetu "The Illusionist" dolaze u Stolac kako bi njihovi članovi mogli da unaprijede svoja znanja i tehnike. Prema našim saznanjima, planirano je više susreta sa domaćim ekspertima te niz predavanja stolačkih majstora ublehe na kojima će članovi grupe "The Illusionist" imati priliku da steknu nova saznanja i usavrše svoje vještine. Kruna boravka u Stocu biće posjeta podružnicama stranaka demokratskog predznaka, koje iluzionisti širom svijeta nazivaju Hogvorts, aludirajući tako na čuvenu školu za čarobnjake iz romana o Hari Poteru.

- Stolac je grad u kojem su magija i iluzija (kolokvijalno poznati kao šuplja i ubleha) podignuti na najviši nivo i velika je čast što ćemo imati priliku da učimo od najboljih - kaže Den Speri, jedan od članova ovog sastava -Trikovi koje izvode stolački majstori su nas prosto ostavili bez daha. Koperfild jeste učinio da nestane Kip slobode, ali stolačke kolege su uspjele da sakriju cijeli jedan grad. Vještina teleportacije kojom s nevjerovatnom lakoćom prebacuju državni novac u vlastite džepove je domaći zadatak za sve one koji žele da se bave ovom vještinom - ushićen je Speri.

Stolački iluzionisti su do perfekcije usavršili skretanje pažnje publike na nevažne detalje, pa ona uvijek iznova ostaje zaprepaštena kada shvati da je opet prevarena - smatra Sajmon Pejnter, kreativni producent "Iluzionista".

- Činjenica da su već godinama na sceni najbolji je pokazatelj koliko je snažna moć iluzije kojom su očarali publiku. Zato ne treba da čudi ni oduševljenje kojim publika prati njihov rad, uvijek gladna novih trikova - dodao je on.

(njuznet)
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register