Oho vam se - oho!
18. avg 2012. | Humor i satira | Autor: Stolaclook | Pogledano: 2089 puta
Poštovane čiteteljke i čitatelji, Stočanke i Stočani,

Evo, nađosmo malo vremena da Vam se, nakon poduže pustahije na Vašem i našem (i njihovom) omiljenom mediju, vjerujemo na Vaše opšte zadovoljstvo i iznenađenje, ponovo javimo.

Svakako, osjećamo dužnost da vam se izvinimo, ispričamo, te zatražimo da nam halalite. Naime, nakon posljednje vijesti objavljene na Stolaclooku, gotovo kompletna redakcija te nemali broj naših stalnih saradnika pristupili su samoodgovornom i prilježnom harčenju sponzorskih maraka, dolara, funti sterlinga, evrića i ostalih konvertibilnih valuta koje su se u proteklom periodu naprosto slijevale na tajne račune naše redakcije.

Nakon krstarenja karipskim otočjem na šezdesetmetarskoj jahti sa dva bazena (veliki i mali, vidi: Kupaje), te hodočašća Tadž Mahalu i ostalim svjetskim mahalama, u prijatnom društvu učesnica ovogodišnjeg takmičenja "Miss Universe" (bilo je nešto i prošlogodišnjih), naposlijetku smo posjetili i našeg dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Leona Bijedića. Gospodinu Bijediću ovom prigodom iskreno zahvaljujemo na organiziranju spektakularne gala večere, koja je samo za članove redakcije i saradnike portala upriličena u rotirajućem restoranu kompleksa "Petronas Twin Towers" u Kuala Lumpuru. Radi ilustracije, pomenimo samo da je ovaj događaj pratio prigodan privatni koncert poznatog glazbenika Gordona Matthewa Thomasa Sumnera, poznatijeg kao Sting, te našeg Ede Karamazova, a svojevrstan klimaks večeri bio je polučasovni vatromet koji su na nebu iznad Kuala Lumpura, naravno u organizaciji našeg Leona, realizirali najpoznatiji (bezbeli i najskuplji) kineski pirotehničari.

Naravno, gospodinu Bijediću zahvaljujemo i na aktivnom učešću u svestolačkim FB aktivnostima tokom/tijekom proteklih mjeseci.

Nakon povratka sa, složit ćete se zasluženog, odmora, te ponovnog ulaska u ružičastu stolačku zbilju, nakon kraćeg vijećanja, odlučili smo da posljednjih, neprobalahanih, 200KM sponzorskih sredstava uložimo u kupovinu cca 8,5m2 ćereće (vrsta domaćeg tankog pamučnog ili svilenog tkanja) koju smo namijenili izradi dosad neviđenog transparenta sa srcu nam priraslim sloganom: "Svi za Stolac, sve za Stolac, Stolac za Sve!" Isti smo, naravno, namjeravali istaknuti na Ošanskoj kuli prigodom planiranog i na FB masovno najavljivanog  prostolačkog, te slobodno možemo reći panstolačkog društveno-političkog okupljanja sa istoimenim nazivom. No, tog tužnog julskog/srpanjskog jutra, našem razočarenju nije bilo kraja kada smo sa tugom u srcima i bolom u dušama (a, bogami i u nogama vizavi verganja po Ošanićima), nakon višečasovnog promatranja stolačkih trgova uz pomoć durbina i dvogleda, ustanovili kako se spomenuti skup, ipak neće održati. 

Od organizatora, promotora i odgovornih, stoga, izričito tražimo da se ovim povodom javno očituju i objasne razloge neodržavanja skupa koji je, prema našem skromnom mišljenju, trebao biti od krucijalnog značaja za budućnost Grada na Bregavi, ako ne i šire, a da ne pominjemo kako ćemo biti prinuđeni tražiti naknadu za probalahanu ćereću.

Da nesreća nikada ne dolazi sama, pokazat će se, nažalost, već nekoliko dana poslije. Iako skrhani razočarenjem, nadali smo se kako ćemo utopiti tugu u muzičkim događajima u okviru spektakularno najavljivanog mega festivala, svojevrsnog stolačkog Woodstocka, planiranog za ljeto na izmaku. Ali, avaj, nakon što smo se datuma naznačenog kao početak festivala sa šatorićima i kamp-opremom obreli pred ulazom u "Doganu", tamo nas je dočekalo još jedno razočarenje. Zbunjeni i, prema našim, doduše vrlo visokim kriterijima, poprilično neljubazni stražar prekinuo je naše oduševljenje riječima: "Kakav festival, nos' vas nije đavo?!", a da razočarenje bude tim veće, kroz rešetke kapije na Doganoj uzalud smo pogledima tražili "kamen-kamenac" Međunarodnog univerzitetskog centra Stolac. Od neljubaznog stražara nismo se usudili tražiti dalja objašnjenja.

A sad, ozbiljno. Kao što je većini naših čitateljki i čitalaca poznato, posljednjih tridesetak dana trajao je mubarek mjesec Ramazan. Tokom ovog za muslimane širom svijeta svetog mjeseca, željeli smo se, u skladu sa tradicijom, suzdržati od bavljenja trivijalnim temama u koje svakako spada i stolačka društveno-politička žabokrečina. Ukratko "smradanje" smo ovog puta prepustili lokalnim strankama (demokratskog predznaka, naravno) koje su Vam, sigurni smo, skoro svakodnevnim jeftinim politikantskim saopštenjima zasigurno uljepšali ove mubarek dane. 

Na kraju, ponovo smo s Vama i, obećavamo, bit će veselo. Priredili smo Vam pregršt novih sadržaja koji će vam pružiti mnogo čitalačkog zadovoljstva, a bit će i određenih kadrovskih promjena unutar redakcije.

Vjerujemo kako će Vam Stolaclook u budućnosti biti još draži, budući da smo sigurni kako ćemo onima koji nas mrze, zasigurno, biti još mrskiji.
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register