Otvoren konkurs Punk Cinema
12. nov 2012. | Natječaj | Autor: | Pogledano: 1764 puta
Punk Cinema, program projekta Operacija kino poziva mlade neafirmisane filmske autore da prijave svoje amaterske radove koji će u okviru Operacije kino biti prikazani na filmskom platnu.

Pravo prijave radova imaju svi mladi autori, pojedinci, ali i mladi koji su svoje radove realizirali u suradnji sa lokalnom omladinskom organizacijom/centrom.

Riječ je o kratkim filmovima u trajanju do max 7 minuta.

Operacija kino je projekat Obala Art Centra, kojim Sarajevo Film Festival produžava svoje trajanje na cijelu godinu i proširuje se na cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Operacija kino distribuira filmski program svjetskih, europskih i domaćih art house hitova, koji nudi drugačije kino iskustvo, sa značajno raznovrsnijim programom i jačom vezom između filmske publike i filmskih autora.

Punk Cinema je programska cjelina u okviru Operacije Kino namijenjena mladim filmskim autorima. Zamišljena je tako, da se mladim autorima u suradnji sa lokalnim omladinskim organizacijama/centrima, ali i mladima koji nisu članovi neke organizacije, pruži prilika da svoje amaterske filmske uratke prikažu široj javnosti na filmskom platnu.

Mladim autorima Operacija kino, osim prikazivanja njihovih radova na filmskom platnu, nudi i priliku da učestvuju u radu posebno kreiranih filmskih radionica koje imaju edukativni karakter, ali su i jedinstvena prilika da mladi autori razmijene svoja iskustva sa ostalim mladim kolegama.

Prijave za učešće, kao i link za kratki film na nekom od video servisa (youtube/vimeo) dostaviti na e-mail: operationkino@sff.ba

Radovi mogu biti poslani i u DVD formatu na adresu:

Sarajevo Film Festival
Operacija Kino
Zelenih Beretki 12/1
71000 Sarajevo

Za sve dodatne informacije: www.operacijakino.ba ili www.facebook.com/operacija.kino

Rok za prijavu radova je 21.11.2012

Radovi bez pratećih prijava neće biti uzeti u razmatranje.
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register