Prvi singl i spot stolačkog benda 'Početni entuzijazam'
15. apr 2014. | Vijesti | Autor: Stolaclook | Pogledano: 2840 puta
Stolaclook s ponosom predstavlja prvi singl stolačkog muzičkog sastava "Početni entuzijazam". Naime, ova nedavno osnovana muzička grupa, sastavljena, međutim, od iskusnih muzičara, sinoć je na svoj You Tube kanal postavila spot za njihov prvi studijski uradak.

Sastav "Početni entuzijazam" nastao je u jesen 2013. godine kao plod suradnje nekolicine stolačkih poklonika muzike koja je, nakon nešto više od godinu dana, rezultirala predstavljanjem javnosti njihovog prvog singla "Još malo". Riječ je, također, o prvoj numeri sa albuma "Nevrijeme" (u fazi realizacije) koja je, zahvaljujući sjajnom režisersko-scena-rističkom dvojcu kojeg sačinjavaju Vlado i Zdravko Terkeš, izraz dobila i u formi video klipa . 

Video je snimljen u Stocu u martu/ožujku 2014. godine i u njegovoj realizaciji, pored pomenutog dvojca, učestvovao je i Anđelko Šutalo, tumačeći glavnu ulogu, te Zdravko Terkeš koji potpisuje fotografiju i montažu.

Inače, kompozicija "Još malo" snimljena je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u prosincu/decembru 2013. godine pod producentskom palicom Saše Karabatka. Tekst pjesme napisao je Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi "Početnog entuzijazma": Nedim Zaklan / bubanj, Nedžad Zaklan / bas gitara I Ale Puzić / gitare i vokal.
 
Ukoliko želite poslušati pjesmu i pogledati video kliknite na link.
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register