"Stolačka raja za mir" - video podsjećanje
27. apr 2014. | Historija | Autor: Stolaclook | Pogledano: 3709 puta
U proljeće 1991. godine, u vrijeme kad se na ovim prostorima nadvio zloduh rata, u Stocu je održan veliki građanski skup kao odgovor na zlo u kojem će stradati i naš grad. Donosimo video zapis sa tog mitinga nazvanog "Stolačka raja za mir". Za one mlađe, napomenimo da pjesmu "Ti si mi bila u svemu naj", koja je u to vrijeme doživljavana kao svojevrsna oda državnosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine, izvodi rahmetli Emir Buzaljko, uz pratnju stolačkih muzičara koje ćete, nadamo se, prepoznati. Uz ovaj video prilog koji izaziva ponos i sjetu, pozivamo sve naše posjetitelje koji posjeduju slične materijale, a žele ih podijeliti s drugima, da nas svakako kontaktiraju.

Koncert "Stolačka raja za mir", koji se održao 14. marta/ožujka 1991. godine na platou ispred OŠ "Ragib Dizdar" u Stocu, snimio je Tihomir Stolica (Video klub "Škorpion"). Remastering: SmajoTuka, Stolaclook, april/travanj 2014. god.

AMIDZA
AMIDZA Halo ba... zabluda. "Ti si mi bila u svemu naj" - koja je u to vrijeme doživljavana kao svojevrsna oda državnosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine -. Ni slučajno, ja bio. Bila je to oda Jugoslaviji i JNA! Titami. Poslušaj što Amidža kaže.
28.04.2014 at 9:55
orasina
orasina Pa ne znam bas, Amidza, sjecas se da se vrtila u ono predreferendumsko vrijeme kao propagandni spot kojim se poziva na referendum. Hele nejse, bilo i proslo... Vec kako cemo s ovim sto nam je doslo..
28.04.2014 at 13:58
gloginje
gloginje isto k'o i sa ovim sto je proslo. pjesmom treba u zvjezde okivat zastitnike vitalnih nacionalnih interesa,pa malo plakat, pa red pjeme, onda, kad se ostari cmizdrit i uzdisat za "tim danima" slave nase nacije , klet se novim kletvama a u medu vremen...See More
28.04.2014 at 16:07
Post a comment
 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register