U Južnom logoru operisan domaći političar
4. avg 2013. | Humor i satira | Autor: B. Lj. | Pogledano: 3803 puta
U bolnici Južni logor u Mostaru danas je uspješno izvedena operacija razdvajanja bošnjačkog političara od njegove fukcionerske fotelje, prenose agencije. Ovako kompliciran medicinski zahvat po prvi put je uspješno izveden u našoj zemlji, ali i u jugoistočnoj Evropi.

- Ovo je veliki uspjeh stručnjaka sa naše klinike - rekao je prof. dr Hašim Hećim, šef tima od devet ljekara koji je izveo operaciju - Postupak razdvajanja trajao je više od 12 sati i mogu reći da je u potpunosti uspio. Oba pacijenta su u stabilnom stanju, fotelja je zahvat podnijela lakše, dok je operisani državni službenik još u postoperativnom šoku. Međutim, to je uobičajeno u slučajevima kada je srastanje političara i fotelje trajalo u dužem vremenskom periodu - dodao je Hećim, koji je iz etičkih razloga odbio da otkrije identitet pacijenta.

Ljekari očekuju da se fotelja vrlo brzo vrati u svoju kancelariju, dok će oporavak funkcionera potrajati znatno duže.

- Funkcioner će neko vrijeme provesti u šok sobi, a onda će postepeno početi da se navikava na život bez svoje fotelje. Svjetska iskustva govore da to zna da bude dugotrajan i za pacijenta mučan proces. Iako svi državni službenici govore kako se nisu rodili u fotelji, praksa je pokazala da njihov organizam teško podnosi razdvajanje od nje - istakao je profesor Hećim.

On je dodao da današnja uspješna operacija daje nadu da ćemo ubuduće lakše odvajati državne funkcionere od njihovih fotelja, te da će rekonstrukcije vlade ili raspisivanje vanrednih izbora u narednim godinama predstavljati manji problem.

Za uspjeh mostarskih ljekara već su interesovanje pokazale ostale države iz našeg regiona koje također imaju problem srastanja zaposlenika državnih institucija i njihovih fotelja.

Kako smo nezvanično saznali, u bolnici Južni logor se već vrše pripreme za obavljanje znatno kompliciranije operacije od današnje, a radi se o razdvajanju državnih funkcionera od službenih automobila i mobilnih telefona, za koju mnogi stručnjaci smatraju da je neizvodiva.

(Njuz.net/Stolaclook)

 
Print verzija Posalji prijatelju Dodaj u Favorite
  Register